Příprava kávy

HARIO V60

03.01.2022

Dříve se tomu říkalo (a stále říká) překapávač, zejména v nových kavárnách se ale už setkáte s názvem dripper. S metodou přípravy filtrované kávy přišla paní Melita Benz už v první polovině 20. století. Dnes se na její propagaci podílí především japonská sklářská firma Hario. Příprava v dripperu je podobná chemexu. Do držáku založíte filtr,...

ČESKÝ TUREK

02.01.2022

Velká část konzumentů kávy "na turka" upřednostňuje již při koupi kávy mleté, vakuově balené varianty kávy. Logicky tak průměrný konzument kávy dostane nekvalitní kávu, o jejímž původu většinou zhola nic neví. Neví také, jaké defekty vykazovaly kávová zrna a o jak velkého "ležáka na skladě" se jedná. Navíc si ve většině případů pochutnáte na...

INSTANT

02.01.2022

Výroba rozpustné kávy je velmi složitý a finančně nákladný proces hned z více důvodů.

aneb jak se nepřipravit o dobrou kávu. Na internetu a koneckonců i tiskovinách najdete velkou spoustu tipů, doporučení, které smysl mají, ale i velkou spoustu vysloveně špatných nápadů, které byste vaší kávě NIKDY neměli provádět.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky