Nabídka kávy

popis základních káv, které si necháváme pražit

VIETNAM DAKLAK

Tato káva je po právu nazývána "královnou mezi vietnamskými robustami".

  • 100% ROBUSTA v té nejvyšší kvalitě
  • zpracovávaná mokrým způsobem
  • elektronicky tříděná pro výběr těch nejkvalitnějších zrn

Pochází z oblasti DAKLAK, kde se pěstuje ta nejkvalitnější vietnamská robusta.

Daklak má ostrou výraznou chuť i vůni s obrovskou hutností a jílovitě zemitou chutí po hořké čokoládě.

  • Zadáváme pražírně poptávku a necháváme si pražit kávu na zakázku.
  • Nedoporučujeme objednat kávy více než na 1 měsíc, aby si udržela všechny své dobré vlastnosti a mohli jste tak za své peníze dostat to nejlepší.

INDIE MOSOOM MALABAR

Nejpopulárnější, nejzajímavější a nejkvalitnější. Plantážní káva Monsoon Malabar AA se právem vyšvihla na první příčku mezi všemi indickými kávami. Ojedinělý proces zpracování, jehož výsledkem jsou nádherná žlutá zrna s kouřovou a zemitou chutí, jí dává punc originality. Ochutnejte kávu, kterou bičovaly větry a monzunové deště!

Tato káva vás upoutá už vzhledem zrn - jejich velikost až překvapí. Specialisté ji udávají jako 18, to znamená někde mezi 0,64 a 0,72 cm. Před pražením mají nádherně žlutou barvu, po středně intenzivním pražení jsou světlejší než u většiny káv. Také chuť je mimořádná - žádná slaďárna. Decentní nahořklost a výraznou zemitost si vychutnají skuteční fajnšmekři. Crema je světlá, lehká a soudržná.

    KOLUMBIE

    Výtečná káva s plným tělem zaujme všechny, kteří vyhledávají výraznou chuť. Dominantní tóny kakaa s příměsí tabákového aroma. Dlouhotrvající dochuť s náznakem vlašských ořechů.

    Vulkanická půda v kolumbijském pohoří dává místní kávě výtečnou chuť. Kolumbijská káva patří mezi čisté odrůdové kávy, které uspokojí i nejnáročnější zákazníky. Kolumbijská káva má jedno z nejsilnějších aroma. Zrno je jemné a uhlazené, nápoj je ovocně vonící s velmi bohatou, smetanovou chutí a decentní kyselostí.

    MALAWI PAMWAMBA

    tato čerstvě pražená 100% arabika je opravdovou lahůdkou mezi africkými kávami. Jde o pikantní a silnou kávu se střední aciditou. Je vyvážená, plná chuti hořkosladké čokolády. Rovněž v ní můžeme cítit tropické ovoce s kořeněnými tóny. Tato malawijská káva má výrazné aroma. V regionu Pamwamba je káva sbírána ručně, což zvyšuje její kvalitu.

    Malawi je malý stát mezi Tanzánií a Zimbabwe a rozhodně nepatří mezi velké producenty kávy. O to významnější však je ojedinělá chuť a kvalita Malawské kávy. Surové zrno místní kávy se od jiných liší namodralým odstínem. Káva je zde pěstována na vulkanických nebo hlinitých půdách, většinou v nadmořské výšce od 3000 do 3400 stop. Farmáři si zakládají na kvalitním ručním sběru a bezchybném zpracování kávových zrn. Káva z Malawi je typická pikantností, plnou a živou chuťí a velice výraznou omamnou vůní.

    5 STARS

    ***** 5 hvězdičková espresso směs

    • Všechna kávová zrna jsou pražena zvlášť a poté míchána
    • každé zrno je praženo do jiného stupně pro dosažení požadované chuti a větší komplexnosti
    • výsledkem tohoto procesu je káva nejvyšší jakosti
    • je tvořená výběrem 5 druhů špičkových jihoamerických Arabic.

    7 STARS

    ******* 7 hvězdičková espresso směs

    • Káva je pražená zcela odlišným přístupem, než dosud námi pražené kávy
    • jedná se o pražení se střídavým zahříváním zrna
    • výsledkem tohoto procesu je káva vysoké jakosti
    • je tvořená výběrem 7 druhů špičkových jihoamerických káv - Arabic.

    Doufáme, že vám naše káva přijde k chuti a prožijete spolu krásné chvíle úspěchů a radostí. Káva má jasnou plnost s jistou sladkou jiskrou, při které se nebudete nudit. Jinak řečeno toto hutné, jemně sladké espreso s chutí připomínající čokoládu a kakao udělá radost každému znalci kávového prožitku.

    INDIE CHERRY

    Jednodruhová Robusta z oblasti Mysorských hor v Indii.

    Káva typu robusta je vyhledávána pro svůj vyšší obsah kofeinu, který může být v porovnání s některou arabikou i dvojnásobný. Využívá se také pro míchání espresso směsí, ve kterých dodává žádanou "sílu" a navíc velmi pozitivně ovlivní cremu na Vašem šálku espressa.

    Robusty je na trhu mnoho druhů - od opravdového odpadu až po robusty, které se mohou kvalitou směle rovnat arabikám. My Vám nabízíme jednu z nejlepších jakostí - indickou robustu Cherry. U nás v pražírně se používá do espresso směsí, ale pokud máte rádi silnou, výraznou kávu tak Vás nezklame ani při přípravě jednodruhové kávy. Hledáte-li opravdu silnou a přitom dobrou kávu, zkuste 100% robustu India Cherry.

    India Chery je silná a intenzivní káva s typickou hořkostí, kde lze objevit oříškové a čokoládové tóny, s nízkou aciditou. Pokud hledáte silnou kávu, která vás povzbudí a dodá energii, je to ta pravá volba.

    KOSTARIKA

    Svoji chuť získává ve vysokých nadmořských výškách v kantonu Tarrazu, který jí propůjčil své jméno. Ve světě si ji cení jako jednu z nejlepších! Jedná se o kvalitní kávu i proto, že pěstování robusty je zde zakázáno. 

    Kvůli její jemnosti ji doporučujeme především dámám a pro skvělou vyváženost všem, kdo s kvalitní kávou začínají. Costa Rica má bohatou a plnou chuť s tóny kořeněné čokolády, mandlí, květin a lehkým aroma pomeranče a šípku. 

    PERU

    Tato káva patří mezi favority mnoha baristů. Při správném mletí a pečlivé přípravě dává lahodný nápoj s jedinečným charakterem. Crema je světlejší, kompaktní a hustá. V chuti lze identifikovat nasládlost čokolády a ovoce. Tělo kávy je plné, hladké a čisté, s mírně oříškovým aftertaste.

    BOLÍVIE

    • se pěstuje ve vysokých nadmořských výškách
    • v okolí měst La Paz a Santa Cruz
    • kávovníková zrna jsou tu sbírána ručně na malých farmách
    • káva z této jihoamerické země je velice kvalitní
    • a vhodná zejména pro přípravu směsí

    Díky své plné chuti se slabou hořkostí a tóny čokolády přijde k chuti jak zkušeným expertům, tak těm, co s kávou začínají.

    Země v srdci Jižní Ameriky má všechny předpoklady zapsat se na seznam producentů špičkové kávy. Bolívijská káva je symbolem odhodlání a nových začátků. Kromě toho - chutná skutečně luxusně. Plné tělo s tóny čokolády, pomerančů a jehličí učaruje protřelým znalcům i příležitostným ochutnávačům.

    KUBA LAVADO

    Ve spojitosti s Kubou by se nám kromě doutníků měla vybavit i jedna z nejúžasnějších káv, která zaručuje vskutku gurmánský zážitek. Káva z Kuby má neobyčejné vlastnosti především díky železito-měděné půdě plné jílu, která jí propůjčuje neopakovatelnou chuť a aroma. Díky tropickému vlhkému karibskému podnebí se zde kávě neuvěřitelně daří. Plantáže jsou obdělávané vesničany, kterým většinou patří malé kousky půdy. Tamní káva je dnes oblíbená především ve Francii a v Japonsku, kam se vyváží až 70 % celkové produkce.

    Lavado se může pochlubit nejen téměř nulovou aciditou, ale také bohatým plným tělem. Chuť je příjemně jemná a sladká. Charakteristické jsou výrazné tóny hořké čokolády a karamelu s dozvukem tónů oříškových. Má bohaté aroma a můžete cítit i lehce kouřový nádech.

    PANAMA DON PEPE

    Káva Dona Pepeho se pěstuje již po 4. generaci a byla v roce 2007 oceněna jako nejlepší Panamská arabica "Best of Panama". Vulkanická půda poblíž sopky Baru, ve které tato káva roste ji dodává výjimečné vlastnosti. Označení SHB (Strictly Hard Bean) znamená, že díky své poloze rostou kávová zrna pomalu a koncentrují tak maximum chutí uvnitř zrna.

    Chuť této kávy je velmi bohatá. Dokonalá symfonie sladkého ovoce, karamelu a pomerančové kůry doplňuje vanilka a jemné koření. Má bohatou krémovou dochuť, která přetrvává neskutečně dlouho. Je proslulá svou příjemně, oříškovou chutí a také celkovou vyvážeností. Jedná se o kávu střední kyselosti.

    CHCETE JINOU?

    V případě, že bychom vás naší nabídkou nezaujali, kontaktujte nás e-mailem a pokusíme se pro vás najít vhodné řešení.

    Email: kavadomu@icloud.com

    Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky